Kini di Pantai Timur sedang ‘digenangi’ banjir susulan permulaan musim tengkujuh seiring dengan perubahan angin kepada Monsun Timur Laut. Terengganu mencatatkan seramai 4,787 mangsa daripada 1,260 keluarga telah ditempatkan di PPS. 
Bayangkan situasi di mana air naik laju ketika semua mangsa sedang nyenyak tidur. Mereka ada masa yang singkat untuk selamatkan diri ke pusat perlindungan sementara (PPS). 
Paling menyedihkan, barang-barang berharga terpaksa ditinggalkan. 
Di pusat perlindungan sementara (PPS) pula sesak dan tidak selesa. Mereka beratur panjang untuk dapatkan bekalan asas seperti makanan, bantal dan juga selimut namun ada yang kembali ke khemah dengan tangan kosong. 
Kami di MyFundAction ingin mengajak warga Jiwa Baik sediakan keperluan untuk mangsa banjir terjejas di kawasan pantai timur dan di Johor. Mereka perlukan kita untuk meneruskan kehidupan kembali normal seperti dahulu. 

Let's be part of us in this project

May Allah S.W.T rewards you [with] goodness. Support by sharing this campaign with others:
THE STORY OF US

We exist to create a better world by touching many hearts one at a time.

MyFundAction is a non-profit organization runs by Youth that embraces love and passion through volunteerism and entrepreneurship.

SH-G-26, Pangsapuri Perkhidmatan Knox Wawasan, Jalan Sungai Burung 32/68, Seksyen 32, Bukit Rimau, 40460 Shah Alam, Selangor, Malaysia.
© All Rights Reserved 2021 · MyFundAction · Reg No : PPM-006-14-07052014

Support Flood Relief Mission Campaign Now

May Allah S.W.T rewards you [with] goodness.
(PPM-006-14-07052014)