Ongoing

IKHTIAR USAHAWAN

Economic Empowerment Campaign

KITA TAK ‘SUAP’ ASNAF, BAHKAN KITA SEDIAKAN ‘JORAN’ UNTUK MEREKA

Iya, objektif utama projek Ikhtiar Usahawan ini adalah untuk membantu para asnaf menjana pendapatan bahkan mampu membuka peluang pekerjaan kepada orang lain. Kita sasarkan golongan B40 dan belia daripada keluarga B40 untuk projek Ikhtiar Usahawan ini.

ALLAH BERI KITA REZEKI, UNTUK KITA BANTU RINGANKAN BEBAN MEREKA YANG SUSAH

Allah SWT berfirman di dalam Surah Az-Zukhruf, ayat 32:

Apakah mereka yang membagi-bagi rahmat Tuhanmu? Kami telah menentukan antara mereka penghidupan mereka dalam kehidupan dunia, dan kami telah meninggikan sebahagian mereka atas sebagian yang lain beberapa derajat, agar sebagian mereka dapat mempergunakan sebagian yang lain. Dan rahmat Tuhanmu lebih baik dari apa yang mereka kumpulkan.

Dalam hidup bermasyarakat, Allah SWT telah menetapkan bahawa ada yang kaya dan ada yang miskin. Itulah lumrah kehidupan.

Perbezaan diciptakan supaya kita dapat saling membantu antara satu sama lain.

 KENAPA IKHTIAR USAHAWAN? 

Kami sedar bahawa para asnaf mempunyai kemahiran meniaga cuma mereka kekurangan modal, oleh itu projek Ikhtiar Usahawan ini dibuat bagi membantu para asnaf menjana pendapatan sendiri bahkan mampu mencipta peluang pekerjaan kepada orang lain kelak.

Modal perniagaan adalah RM5K merangkumi barangan jualan, kos premis perniagaan, bengkel latihan pengurusan gerai dan lain-lain.

AYUH SOKONG USAHA MURNI INI UNTUK KEHIDUPAN YANG LEBIH BAIK BUAT MEREKA YANG SEDANG DIUJI.

Let's be part of us in this project

May Allah S.W.T rewards you [with] goodness. Support by sharing this campaign with others:
THE STORY OF US

We exist to create a better world by touching many hearts one at a time.

MyFundAction is a non-profit organization runs by Youth that embraces love and passion through volunteerism and entrepreneurship.

SH-G-26, Pangsapuri Perkhidmatan Knox Wawasan, Jalan Sungai Burung 32/68, Seksyen 32, Bukit Rimau, 40460 Shah Alam, Selangor, Malaysia.
© All Rights Reserved 2021 · MyFundAction · Reg No : PPM-006-14-07052014

Support Ikhtiar Usahawan Campaign Now

May Allah S.W.T rewards you [with] goodness.
(PPM-006-14-07052014)