Bersama Fedtri Yahya Rebut Pahala Wakaf Bulan Ramadan : Naik Taraf Masjid Otsuka 

Masjid Otsuka ini sebenarnya telah mula bertapak di bandar Tokyo sejak tahun 1999 lagi.

Pada waktu itu, dianggarkan cuma 10,000 – 20,000 muslim yang berada dan menetap di Jepun.

Menurut laporan The Association Of Religion Data Archives (Arda), jumlah umat Islam yang menetap di Jepun telah meningkat lebih 15 kali ganda!

Terkini, Alhamdulillah hampir 300,000 umat Islam menetap di Jepun pada tahun ini.

Dan disebabkan jumlah umat Islam yang meningkat berkali ganda, Masjid Otsuka yang terletak di Bandar Tokyo ini terpaksa mengandakan solat Jumaat sebanyak 6 sesi.

Disebabkan kedudukan Masjid Otsuka yang berada di kota metropolitan Tokyo, masjid ini sering dikunjungi oleh pelajar-pelajar universiti, pelancong serta rakyat Jepun yang ingin tahu mengenai agama Islam dengan lebih dalam.

Sejak penubuhannya, puluhan ribu masyarakat non-muslim yang telah menziarahi masjid ini untuk mengenali Islam yang sebenar.

Dan sebahagian daripada mereka, memilih untuk kembali kepada Islam di sini

MyFundAction mengambil inisiatif untuk menaiktaraf masjid ini dengan segera untuk menampung lebih ramai jemaah serta menggencarkan lagi usaha dakwah di negeri matahari terbit ini. Kami berhasrat untuk membeli bangunan di sebelahnya untuk perluasan bahagian masjid. 

Sebanyak RM1 Juta disasarkan untuk projek wakaf naik taraf Masjid Otsuka. Usaha dakwah ini hampir mustahil dilaksanakan tanpa penglibatan Tuan/Puan.

Sempena Ramadan yang mulia ini, Saya, Fedtri Yahya ingin mengajak tuan/puan untuk berwakaf untuk pembangunan rumah Allah di bumi Jepun ini. ini.  

Tuan/Puan boleh memilih pakej wakaf yang ingin dilaksanakan bersama kami:

 

 

Andai Tuan/Puan mempunyai sebarang masalah untuk melaksanakan transaksi secara online, Tuan/Puan boleh melaksanakan transaksi secara manual menggunakan maklumat yang disertakan dibawah:

 

Maybank Yayasan Kebajikan Muslim(MyFundAction)

550510970076

Rujukan: Masjid Otsuka

 

Sabda Nabi SAW,

“Siapa membina sebuah masjid kerana Allah, sama ada dia kecil atau besar, pastilah Allah akan membinakan untuknya sebuah rumah (istana) dalam syurga ” [Hadith riwayat Bukhari & Muslim]

 

 

Let's be part of us in this project

May Allah S.W.T rewards you [with] goodness. Support by sharing this campaign with others:
THE STORY OF US

We exist to create a better world by touching many hearts one at a time.

MyFundAction is a non-profit organization runs by Youth that embraces love and passion through volunteerism and entrepreneurship.

SH-G-26, Pangsapuri Perkhidmatan Knox Wawasan, Jalan Sungai Burung 32/68, Seksyen 32, Bukit Rimau, 40460 Shah Alam, Selangor, Malaysia.
© All Rights Reserved 2021 · MyFundAction · Reg No : PPM-006-14-07052014

Support Wakaf Masjid Otsuka Campaign Now

May Allah S.W.T rewards you [with] goodness.
(PPM-006-14-07052014)