AMUKAN MONSUN, 4 BUAH NEGERI ALAMI HUJAN TAHAP WASPADA:

Ketika ini pun, banyak negeri di utara dan Pantai Timur sedang ‘digenangi’ banjir susulan permulaan musim tengkujuh seiring dengan perubahan angin kepada Monsun Timur Laut.

 

Hujan berterusan dan fenomena air pasang besar di negeri Kelantan, Terengganu, Pahang dan Sabah. Tidak ketinggalan negeri Johor juga termasuk dalam ramalan MetMalaysia. 

Bayangkan situasi di mana air naik laju ketika semua mangsa sedang nyenyak tidur. Mereka ada masa yang singkat untuk selamatkan diri ke pusat perlindungan sementara (PPS).

Paling menyedihkan, barang-barang berharga terpaksa ditinggalkan.

Di pusat perlindungan sementara (PPS) pula sesak dan tidak selesa. Mereka beratur panjang untuk dapatkan bekalan asas seperti makanan, bantal dan juga selimut namun ada yang kembali ke khemah dengan tangan kosong. 

Kami di MyFundAction ingin mengajak warga Jiwa Baik sediakan keperluan untuk mangsa banjir terjejas di kawasan pantai timur dan di Johor. Mereka perlukan kita untuk meneruskan kehidupan kembali normal seperti dahulu. 

 

May Allah S.W.T rewards you [with] goodness. Support by sharing this campaign with others:
THE STORY OF US

We exist to create a better world by touching many hearts one at a time.

MyFundAction is a non-profit organization runs by Youth that embraces love and passion through volunteerism and entrepreneurship.

SH-G-26, Pangsapuri Perkhidmatan Knox Wawasan, Jalan Sungai Burung 32/68, Seksyen 32, Bukit Rimau, 40460 Shah Alam, Selangor, Malaysia.
© All Rights Reserved 2021 · MyFundAction · Reg No : PPM-006-14-07052014

Support Misi Bencana Alam Campaign Now

May Allah S.W.T rewards you [with] goodness.
(PPM-006-14-07052014)