Ongoing

Laksanakan Ibadah Qurban Di Afrika Bersama QC4U

Food Security Campaign

Lebih Mudah, Lebih Yakin, Lebih Bermanfaat

Sebut saja Afrika, pasti ramai tahu betapa sempitnya hidup penduduk di sana. Tak terbayang bagaimana mereka mampu teruskan kehidupan tanpa adanya bekalan makanan yang cukup.

Afrika dikategorikan dalam 10 negara termiskin di dunia. Tubuh kanak-kanak di sana hampir kesemuanya kurus kering kerana tidak cukup makan. Berbeza dengan negara kita. 

Di Afrika, ibu bapa kanak-kanak di sana terpaksa menahan derita dan pilu hati melihat saja anak mereka tidak cukup zat untuk membesar kerana tidak mampu membuat apa-apa.

Apa yang ada dan boleh dimakan, itulah yang mereka akan makan demi mengalas perut kerana penduduk di sana sangat fakir miskin.

Sinar Harapan Buat Penduduk Afrika

Alhamdulillah, pada setiap tahun MyFundAction telah mengadakan kempen Qurban Care For Ummah(QC4U) dan Afrika adalah antara salah satu negara yang menerima manfaat tersebut.

MyFundAction menyasarkan untuk lakukan qurban di Afrika pada tahun 2023. Sekurang-kurangnya usaha ini dapat membantu meringankan sedikit beban penduduk di sana yang kebuluran dan memerlukan.

Jom Sertai Korban Afrika sekarang!

Cuba bayangkan kegembiraan di raut wajah-wajah mereka di Afrika. Tambah pula, pahala  hasil usaha kita ini pastinya akan berganda. 

Ayuh semua, sempurnakan ibadah korban anda dengan hanya RM650 bagi 1 ekor kambing.

Daging kambing yang anda korbankan itu akan diterima oleh penduduk Afrika yang fakir miskin, dan kekurangan makanan.

Ini peluang keemasan buat kita. Ayuh semua ‘Jiwa Baik’, kita berikan sokongan padu dan mulakan ibadah korban ini daripada sekarang. 

Hubungi nombor yang tertera di bawah untuk sebarang pertanyaan lanjut:

 ADMIN QC4U

010-2331090

 

Let's be part of us in this project

May Allah S.W.T rewards you [with] goodness. Support by sharing this campaign with others:
THE STORY OF US

We exist to create a better world by touching many hearts one at a time.

MyFundAction is a non-profit organization runs by Youth that embraces love and passion through volunteerism and entrepreneurship.

SH-G-26, Pangsapuri Perkhidmatan Knox Wawasan, Jalan Sungai Burung 32/68, Seksyen 32, Bukit Rimau, 40460 Shah Alam, Selangor, Malaysia.
© All Rights Reserved 2021 · MyFundAction · Reg No : PPM-006-14-07052014

Support QC4U Afrika Campaign Now

May Allah S.W.T rewards you [with] goodness.
(PPM-006-14-07052014)