MyFundAction

Ongoing

Program Rezeki Ummat

Food Security Campaign

Bantuan Keperluan Asas Buat Mereka Yang Memerlukan

Setiap bulan apabila tiba hari penerimaan gaji, kita pasti sudah peruntukkan gaji yang diperoleh untuk keperluan keluarga kita seharian. Tetapi ada juga dikalangan mereka yang tiada gaji dan perlu memikirkan bagaimana untuk membeli makanan keperluan seharian..

Dalam menghadapi  musim pandemic yang belum berakhir, menjadikan ramai dikalangan B40 hilang pekerjaan bahkan masih ramai yang tidak dapat bekerja bahkan ada diantara mereka yang terpaksa dibuang oleh majikan untuk mengurangkan kos syarikat. Hilang punca pekerjaan hilanglah punca pendapatan mereka yang menajdikan kehiduan mereka semakin susah.

Berdasarkan statistik yang kami terima,kebanyakan mereka yang terjejas adalah golongan B40 dan ada juga dikalangan peniaga kecil dan juga keluarga yang tinggal di bandar dengan gaji yang sangat sedikit. Alhamdulillah, sehingga Oktober 2021, dianggarkan sebanyak 28,934 buah kotak berjaya diagihkan kepada lebih 116000 orang yang telah mendapat manfaat hasil daripada kerjasama anda semua. Justeru kami mengalu-alukan kerjasama dan sokongan anda semua untuk terus bersama kami supaya lebih ramai dapat dibantu dan dapat keluar dari kesusahan yang mereka hadapi.

Semoga usaha ini dapat meringankan beban yang ditanggung oleh mereka ketika itu dan pada masa yang sama dapat menambah saham pahala buat kita di akhirat kelak InshaaAllah. Kami percaya masih ada yang bersimpati dengan nasib mereka.

Kami tidak mampu lakukannya sendirian, kami perlukan sokongan anda.

BAGAIMANA MAHU BERSAMA HULURKAN BANTUAN?

 

Untuk membantu, anda boleh pilih pakej di bawah:

 

✅ BANTU 1 KELUARGA SELAMA 6 BULAN RM 1920

✅ BANTU 5 KELUARGARM 700

✅ BANTU 3 KELUARGARM 420

✅ BANTU 1 KELUARGARM 140

✅ SEIKHLAS HATI  – RM 30

 

Tangan Diatas Lebih Baik Dari Tangan Di Bawah

 

Dari Hakim bin Hiram radliallahu ‘anhu dari Nabi SAW berkata:

“Tangan yang diatas lebih baik dari pada tangan yang di bawah, maka mulailah untuk orang-orang yang menjadi tanggunganmu dan sedekah yang paling baik adalah dari orang yang sudah cukup (untuk keperluan dirinya). Maka barangsiapa yang berusaha memelihara dirinya, Allah akan memeliharanya dan barangsiapa yang berusaha mencukupkan dirinya maka Allah akan mencukupkannya”.

(HR Bukhari No: 1338)

Semoga dengan perkongsian rezeki kita buat mereka menjadi salah satu daripada amalan yang tidak terputus pahalanya, saham bekalan di akhirat buat kita selepas kita meninggalkan dunia, In Shaa Allah.

Let's be part of us in this project

May Allah S.W.T rewards you [with] goodness. Support by sharing this campaign with others:
THE STORY OF US

We exist to create a better world by touching many hearts one at a time.

MyFundAction is a non-profit organization runs by Youth that embraces love and passion through volunteerism and entrepreneurship.

SH-G-26, Pangsapuri Perkhidmatan Knox Wawasan, Jalan Sungai Burung 32/68, Seksyen 32, Bukit Rimau, 40460 Shah Alam, Selangor, Malaysia.
© All Rights Reserved 2021 · MyFundAction · Reg No : PPM-006-14-07052014

Support Rezeki Ummat Campaign Now

May Allah S.W.T rewards you [with] goodness.
(PPM-006-14-07052014)