MyFundAction

Ongoing

Tabung Jantung Khalish Aryan

Medical Relief Campaign

Adik Khalish menghidapi penyakit jantung semenjak lahir di hospital.

PEMBEDAHAN JANTUNG DITANGGUHKAN ATAS FAKTOR KERISAUAN DAN RISIKO.

Doktor mengesyaki yang Adik Khalish menghidapi penyakit jantung berlubang kerana adik Khalish mempunyai simptom seperti sukar bernafas, jari dan bibirnya biru dan kerap menangis. Doktor melakukan scan echo dan mengesahkan yang adik Khalish mempunyai jantung berlubang.


Selepas mengesahkan tentang penyakit adik Khalish , doktor mencadangkan untuk melakukan pembedahan. Namun atas faktor kerisauan untuk pembedahan, maka ibu bapa Khalish meminta untuk menangguhkan dahulu pembedahan. Doktor meminta ibu bapa Khalish supaya memastikan berat badan Khalish bertambah supaya lubang dijantungnya boleh tertutup sendiri.

Kini Khalish Aryan berusia 7 tahun, dan dari keadaannya biasa sahaja dan perlu membuat pemeriksaan kesihatan secara berkala setahun sekali untuk membuat pemantauan. Namun adik Khalish kini menghidapi masalah kesukaran dalam percakapan dimana dia masih belum pandai bercakap, dan mendapat rawatan “speech therapy” di hospital 3 bulan sekali. Sekarang adik Khalish bersekolah disekolah khas. Kemudian doktor mencadangkan untuk membuat pembedahan membuang tonsil kerana ada pembengkakan di tonsilnya.

Khalish Aryan memerlukan susu untuk mendapat susu berkhasiat supaya lubang jantung dapat tertutup semula jadi. Sekiranya lubang pada jantung tidak tertutup sehingga usia 18 tahun, Adik Khalish perlu menjalani pembedahan.

Oleh itu, kami daripada MyHeart bekerjasama dengan MyFundAction mengambil inisiatif untuk meringankan beban keluarga kecil ini dengan membiayai kos perubatan Adik Khalish. Kami juga membuka peluang kepada anda untuk turut berkongsi rezeki untuk mereka.

YAYASAN KEBAJIKAN MUSLIM ( MYFUNDACTION ) 
MAYBANK ISLAMIC 
550510970419
REFERENCES: Khalish Aryan

 

Support Tabung Jantung Khalish Aryan

This campaign will end in

Days
Hours
Minutes
Seconds
May Allah S.W.T rewards you [with] goodness. Support by sharing this campaign with others:

THE STORY OF US

We exist to create a better world by touching many hearts one at a time.

MyFundAction is a non-profit organization runs by Youth that embraces love and passion through volunteerism and entrepreneurship.

SH-G-26, Pangsapuri Perkhidmatan Knox Wawasan, Jalan Sungai Burung 32/68, Seksyen 32, Bukit Rimau, 40460 Shah Alam, Selangor, Malaysia.
© All Rights Reserved 2021 · MyFundAction · Reg No : PPM-006-14-07052014

Support Tabung Jantung Khalish Aryan Campaign Now

May Allah S.W.T rewards you [with] goodness.
(PPM-006-14-07052014)