Ongoing

Wakaf Hikari Box

Uplifting Education Campaign

Kenalkan Islam Di Negara Terbit Matahari Dengan Al Quran Terjemahan Dalam Bahasa Jepun

Alhamdulillah, saban hari Islam semakin mendapat tempat di hati masyarakat Jepun.

Duka cita juga apabila ramai mualaf di sana mula murtad serta berputus asa dengan Islam kerana tiada bimbingan yang dekat serta tenaga pengajar juga belum ramai.

 

Jika dilihat pada statistik agama di Jepun, sebanyak 54.1 peratus menganut agama Shinto, 40.5 peratus beragama Buddha, 0.7 peratus beragama Kristian dan 4.7 peratus agama minoriti lain seperti Taoisme, Islam, Yahudi dan lain-lain.

 

Sedia maklum juga bahawa menjadi cabaran yang agak besar untuk mereka belajar dan mendekati Islam melalui rujukan buku Islam dan Al-Quran dalam Bahasa Inggeris, apatah lagi berkomunikasi dalam Bahasa dunia ini. Selain daripada itu, Al-Quran yang disediakan di Jepun juga adalah sepenuhnya di dalam Bahasa Jepun (tiada Bahasa Arab) dengan harga mencecah hampir RM200 senaskhah!

 

Bukan semua orang mampu untuk membeli Al-Quran terjemahan tersebut.

 

Alhamdulillah, saban hari Islam semakin mendapat tempat di hati masyarakat Jepun. Duka cita juga apabila ramai mualaf di sana mula murtad serta berputus asa dengan Islam kerana tiada bimbingan yang dekat serta tenaga pengajar juga belum ramai. Jika dilihat pada statistik agama di Jepun, sebanyak 54.1 peratus menganut agama Shinto, 40.5 peratus beragama Buddha, 0.7 peratus beragama Kristian dan 4.7 peratus agama minoriti lain seperti Taoisme, Islam, Yahudi dan lain-lain. Sedia maklum juga bahawa menjadi cabaran yang agak besar untuk mereka belajar dan mendekati Islam melalui rujukan buku Islam dan Al-Quran dalam Bahasa Inggeris, apatah lagi berkomunikasi dalam Bahasa dunia ini. Selain daripada itu, Al-Quran yang disediakan di Jepun juga adalah sepenuhnya di dalam Bahasa Jepun (tiada Bahasa Arab) dengan harga mencecah hampir RM200 senaskhah ! Bukan semua orang mampu untuk membeli Al-Quran terjemahan tersebut.

Justeru, kami daripada MyFundAction mengambil tanggungjawab ini untuk melebarkan amanah dakwah Islam di sana, dengan menyediakan kemudahan serta kit-kit (Hikari Box) untuk permulaan bergelar sebagai seorang Muslim, sekaligus mempersiapkan pasukan untuk membimbing mereka secara dekat agar dapat terus istiqomah seterusnya menjadi Muslim yang terbaik di bumi matahari terbit.

 


 

Peluang Wakaf Hikari Box Buat Bekalan Rohani Muslim Jepun

Fokus kempen ini adalah untuk mengagihkan sebanyak mungkin naskah Al-Quran kepada masyarakat Jepun bagi menyebarkan lagi dakwah Islam seluasnya di bumi tersebut seterusnya memperkenalkan indahnya Islam dan hidayah kepada mereka, dan set Hikari Box buat mualaf yang telah bersyahadah sekitar 4 buah masjid yang didirikan oleh masyarakat Muslim disana.

 

Hikari Box mengandungi:

  • Senaskhah Al-Quran Terjemahan Arab-Jepun
  • Sejadah
  • Telekung
  • Tasbih Digital
  • Buku Bimbingan  Tentang Islam

 

Untuk membuka peluang kepada anda dalam misi dakwah ini, kami turut membuka peluang untuk anda berwakaf pengagihan Hikari Box ini dengan serendah RM30/bahagian. Sasaran kesuluruhan kami untuk projek ini adalah sebanyak 1,136 kotak Hikari Box, bersamaan 6,667 slot wakaf sahaja.

 


Niatkanlah wakaf anda atas nama:

  • Ibu bapa tercinta yang masih hidup mahupun telah meninggal dunia
  • Keluarga: Isteri, anak, adik beradik
  • Kenalan: Mereka yang kita berhutang tetapi terputus hubungan, mereka yang pernah berbuat baik sebagai membalas jasa.

Semoga wakaf ini menjadi pembela untuk kita ke syurga di akhirat kelak.

 

Berikut adalah merupakan pakej yang disediakan:

 

Daripada Uqbah bin ‘Amir, dikatakan bahawa Nabi SAW pernah bersabda:
“Barangsiapa yang tangannya mengislamkan seseorang maka wajib baginya untuk mendapat syurga.”

 

Let's be part of us in this project

May Allah S.W.T rewards you [with] goodness. Support by sharing this campaign with others:
THE STORY OF US

We exist to create a better world by touching many hearts one at a time.

MyFundAction is a non-profit organization runs by Youth that embraces love and passion through volunteerism and entrepreneurship.

SH-G-26, Pangsapuri Perkhidmatan Knox Wawasan, Jalan Sungai Burung 32/68, Seksyen 32, Bukit Rimau, 40460 Shah Alam, Selangor, Malaysia.
© All Rights Reserved 2021 · MyFundAction · Reg No : PPM-006-14-07052014

Support Hikari Box Campaign Now

May Allah S.W.T rewards you [with] goodness.
(PPM-006-14-07052014)