MyFundAction

Ongoing

Bersama MyFundAction Kita Bantu Saudara Kita di Syria

Economic Empowerment Campaign

Musim sejuk yang sedang melanda kini menambahkan lagi keperitan buat saudara kita di Syria.

KESEJUKAN DAN KEKURANGAN MAKANAN MEMBURUKKAN KEADAAN

Kesejukan disana menjadi mimpi ngeri ketika tiba musim sejuk. Mereka kekurangan sumber makanan, tiada tempat tinggal, tiada sumber air bersih dan juga sumber elektrik menjadikan keadaan semakin teruk.bayangkan mereka perlu bergelap ketika mana musim sejuk yang sangat dingin dan tiada alat untuk memanaskan badan. Setiap hari, setiap bulan dan setiap tahun mereka hidup dalam keadaan seperti ini bayangkan bagaimana mereka akan harungi musim sejuk nanti.

“Ramai yang terpaksa bergantung sepenuhnya kepada bantuan kemanusiaan untuk terus hidup,” Lawson. – AFP

Oleh itu kami dari MyFundAction sedang berusaha untuk menyediakan keperluan buat pelarian Syria bagi menghadapi musim sejuk kali ini. Antara keperluan utama tersebut ialah baju sejuk, selimut, pemanas dan juga makanan.

 

TAJAAN PROJEK WINTER MISION 4.0 SYRIA

500 BUAH UNIT PERUMAHAN – RM4000/unit

 

Satu rumah yang dibina meliputi 2 bilik ,laman ,tandas serta bilik mandi pasti akan memenuhi keperluan sehingga 500 buah keluarga di Deir Hassan, Idlib Syria.Projek ini juga dijayakan bersama Hayrat Yardim. Kos keseluruhan pembinaan rumah ini adalah RM3 juta ringgit. 

SERUAN BERSAMA MENJAGA KEBAJIKAN SAUDARA DI SYRIA. 

Kami membuka peluang kepada anda untuk bersama-sama kami menjayakan projek ini. Teruskan menyokong MyFundAction dalam usaha untuk menghantar bantuan kecemasan buat saudara di Syria. Semoga dengan sokongan ini memberi semangat kepada mereka untuk terus hidup.

Semoga dengan usaha kecil ini dapat meringankan beban mereka. Seperti mana Allah SWT akan membantu kita apabila kita membantu saudara-saudara kita yang lain. Dalam sebuah hadis yang diriwayatkan oleh Shahih Muslim, Rasulullah SAW bersabda:

وَاللَّهُ فِي عَوْنِ الْعَبْدِ مَا كَانَ الْعَبْدُ فِي عَوْنِ أَخِيه

Maksudnya: “Dan Allah sentiasa menolong hamba-Nya selama mana hamba-Nya itu menolong saudaranya”

 

Lawatan delegasi MyFundAcion ke Briquette House yang telah dibuat pada November 2021 dengan kerjasama Hayrat Yadim di Syria.

 

Keadaan  rumah Briquette House yang sudah siap di Syria

 

Agihan Makanan Roti dan Baju Sejuk

Founder MyFundAction Dr Hj Mohd Hizul Azri (kiri) dan CEO MyFundAction Afiq Nazary (kanan) bersama anak-anak Syria sewaktu menghantar bantuan musim sejuk fasa pertama di sana November lalu.

Let's be part of us in this project

May Allah S.W.T rewards you [with] goodness. Support by sharing this campaign with others:
THE STORY OF US

We exist to create a better world by touching many hearts one at a time.

MyFundAction is a non-profit organization runs by Youth that embraces love and passion through volunteerism and entrepreneurship.

SH-G-26, Pangsapuri Perkhidmatan Knox Wawasan, Jalan Sungai Burung 32/68, Seksyen 32, Bukit Rimau, 40460 Shah Alam, Selangor, Malaysia.
© All Rights Reserved 2021 · MyFundAction · Reg No : PPM-006-14-07052014

Support Briquette House Syria Campaign Now

May Allah S.W.T rewards you [with] goodness.
(PPM-006-14-07052014)