Jadikan Ramadan Lebih Bermakna Dengan ‘Berwakaf Al-Quran’

Mungkin sebahagian daripada kita tak mampu untuk menghafaz 30 Juzu’ al-Quran. Tapi sekurang-kurangnya kita mampu untuk wakafkan senaskhah al-Quran.

Di sesetengah tempat, mushaf al-Quran sangat terhad. Ya, memang betul zaman sekarang, al-Quran boleh diakses dengan mudah di telefon pintar.

Tapi, macam mana dengan saudara kita yang tinggal di kawasan pedalaman dan miskin? contohnya seperti di Afrika. Telefon pintar belum tentu ada, apatah lagi internet.

Yang ada cuma Al-Quran yan terpaksa diceraikan dan dikongsi. Bahkan di dalam negara kita sendiri masih ada tempat yang tidak mempunyai mushaf al-Quran.

Jadi, MyFundAction ingin mengajak anda dalam kempen wakaf al-Quran. Wakaf dibuka dengan serendah RM50 untuk satu penama.

 

Bukan ke Ramadan itu bulan terbaik untuk beramal ibadah dan memperbanyakkan bacaan al-Quran? Ramadan adalah bulan yang mana al-Quran telah diturunkan.

Jadi, dengan menghayati peristiwa Nuzul Quran, kita akan sedar betapa besarnya kepentingan al-Quran ini untuk umat Islam.

Apa kata kita rebut peluang ini untuk raih ganjaran berlipat ganda. Semoga dengan usaha wakaf al-Quran ini akan menaikkan semangat saudara-saudara kita untuk terus mempelajari dan membaca al-Quran lebih-lebih dalam bulan puasa ini.

BAGAIMANA INGIN BERWAKAF ?

Untuk memudahkan tuan/puan berwakaf, kami telah sediakan beberapa pakej-pakej berikut :

 

PAKEJ A [Wakaf 10 Penama] – RM500

PAKEJ B [Wakaf 5 Penama] – RM250

PAKEJ C [Wakaf 1 Penama] – RM50

PAKEJ MINIMUM – RM30

Let's be part of us in this project

May Allah S.W.T rewards you [with] goodness. Support by sharing this campaign with others:
THE STORY OF US

We exist to create a better world by touching many hearts one at a time.

MyFundAction is a non-profit organization runs by Youth that embraces love and passion through volunteerism and entrepreneurship.

SH-G-26, Pangsapuri Perkhidmatan Knox Wawasan, Jalan Sungai Burung 32/68, Seksyen 32, Bukit Rimau, 40460 Shah Alam, Selangor, Malaysia.
© All Rights Reserved 2021 · MyFundAction · Reg No : PPM-006-14-07052014

Support Wakaf Al-Quran Campaign Now

May Allah S.W.T rewards you [with] goodness.
(PPM-006-14-07052014)