Rasa bisa perut, rupanya jantung berlubang!

“Doktor kata, kes jantung berlubang anak saya ni rare. 1000 dalam 1 pun susah nak jumpa sebab biasanya bayi yang terkena penyakit ni, bukan orang dewasa,” cerita Asmahwati, ibu kepada Haikal.

Sewaktu kami melawat mereka sekeluarga di Johor, Asmahwati rancak berkongsi cerita awal-awal mereka tahu Haikal ada jantung berlubang.

Katanya, Haikal pada pada awalnya merasakan bisa perut yang teramat dan dia sangka Haikal hanya mengalami sakit perut biasa.

“Doktor tunjuk xray, lubang di jantung Haikal semakin membesar. Selain itu, jantung dia juga membengkak,” Asmahwati mula sebak.

Menurutnya, doktor katakan kes Haikal ini sebagai kes yang rare kerana kebiasaannya penyakit ini terkena bayi dan bukan orang dewasa.

Kami juga dimaklumkan, walaupun Haikal sering penat dan jantung berdegup laju, tapi dia masih nak membantu ibunya tampung kos pembedahan dia dengan bekerja di kedai makan.

“Kami ni keluarga susah. Nak tampung kos pembedahan dia memang tak cukup. Sebab tu dia pun sanggup kerja di kedai makan. Dia tahu keadaan keluarga dia,” sambung Asmahwati. 

Kami difahamkan yang suami Asmahwati hanya bekerja sendiri dengan anggaran gaji sebulan RM700 dan dia sendiri sebagai suri rumah.

Sudah tentu kos RM5,600 terasa begitu besar bagi mereka sekeluarga yang kais pagi makan pagi, kais petang makan petang.

Jom warga jiwa baik!

Kita berikan sokongan kepada Haikal untuk jalani pembedahan jantungnya. Besar harapan dia nak sembuh untuk terus bantu dan senangkan keluarganya.

Moga-moga dengan usaha kecil kita ni, mampu ukirkan senyuman untuk mereka sekeluarga.

TABUNG MYHEART RM30
TABUNG MYHEART RM50
TABUNG MYHEART RM100
TABUNG MYHEART RM250
TABUNG MYHEART RM500

 

Anda juga boleh salurkan sokongan anda melalui:

Nama Akaun: PERTUBUHAN KESIHATAN JANTUNG MALAYSIA (MYHEART)
Bank: CIMB
No. Akaun: 8603092023
Rujukan: HAIKAL

May Allah S.W.T rewards you [with] goodness. Support by sharing this campaign with others:
THE STORY OF US

We exist to create a better world by touching many hearts one at a time.

MyFundAction is a non-profit organization runs by Youth that embraces love and passion through volunteerism and entrepreneurship.

SH-G-26, Pangsapuri Perkhidmatan Knox Wawasan, Jalan Sungai Burung 32/68, Seksyen 32, Bukit Rimau, 40460 Shah Alam, Selangor, Malaysia.
© All Rights Reserved 2021 · MyFundAction · Reg No : PPM-006-14-07052014

Support Jantung Campaign Now

May Allah S.W.T rewards you [with] goodness.
(PPM-006-14-07052014)