MyFundAction

Ongoing

Tabung Jantung: Berisiko Mati Jika Adik Purmin Tidak Dibedah Hari Ini

Medical Relief Campaign

Jantung Berlubang Sebesar Syiling 10 Sen Dan Saluran Injap Jantung Tersumbat

“KALAU TAK DIBEDAH HARI INI, DIA AKAN MATI”

“Anak saya, Purmin akan mati jika tak dibuat pembedahan hari ini juga,” kata Encik Abdul Rahaman, 30, bapa kepada Baby Purmin, 1 bulan yang menderita masalah jantung berlubang dan saluran injap jantung tersumbat.

Menurut Encik Rahaman, Baby Purmin merupakan anak tunggalnya yang sangat dinanti-nantikan. Namun, sejak lahir anaknya ada masalah kesihatan seperti kerap menangis kerana sukar bernafas, selsema teruk, muka pucat dan susah untuk minum susu.

Tanpa melengahkan masa, Encik Rahaman dan isteri terus merujuk dengan doktor pakar di hospital. Sedang doktor menjelaskan keadaan anak mereka, Encik Rahaman dan isteri terduduk dan hanya mampu menangis sejurus mendapati anak mereka menghidap Coarctation of Aorta, Ventricular Septal (VSD), Atrial Septal Defect (ASD).

Dalam bahasa mudahnya, saluran darah Baby Purmin ke jantung sempit. Hal itu menyebabkan jantungnya tidak mampu untuk mengepam dengan baik bagi menyalurkan darah dan membekalkan oksigen ke organ lain.

Keadaan tersebut memerlukan anaknya untuk membuat pembedahan segera bagi membesarkan saluran darah jantungnya. Jika tidak ia boleh mengancam nyawa.

“HARAP BOLEH SAMBUT RAMADAN DENGAN PURMIN”

Isteri saya menangis setiap malam sebab teringatkan Purmin. Saya pun sedih tapi saya perlu kuat di depan isteri saya,” ucap sayu Encik Rahaman.

“Saya kerja sebagai cleaner saja. Dengan gaji RM1,200 sebulan, mana cukup nak tampung kos pembedahan RM70,000 anak saya. Isteri saya tak kerja. Saya tak tahu nak fikir macam mana lagi,” tambahnya lagi.

“Kami harap Purmin boleh terus hidup bersama kami untuk sambut Ramadan dan Aidilfitri setiap tahun. Tak sanggup untuk kami berpisah buat selama-lamanya,” ucapnya sambil menitiskan air mata. 

KIRIM SINAR RAMADAN, LIPAT GANDAKAN PAHALA 

“Ramadan akan muncul tak lama lagi dengan diiringi sambutan Aidilfitri, namun anak kami diambang kematian,” tangis Encik Rahaman.

Hadiahkan sinar Ramadan buat Encik Rahaman sekeluarga yang memerlukan dengan berkongsi sebahagian daripada nikmat rezeki anda di bulan mulia ini!

 

TABUNG MYHEART RM500

TABUNG MYHEART RM200

TABUNG MYHEART RM100

TABUNG MYHEART RM50

TABUNG MYHEART RM30

Support Tabung Jantung: Berisiko Mati Jika Adik Purmin Tidak Dibedah Hari Ini

This campaign will end in

Days
Hours
Minutes
Seconds
May Allah S.W.T rewards you [with] goodness. Support by sharing this campaign with others:

THE STORY OF US

We exist to create a better world by touching many hearts one at a time.

MyFundAction is a non-profit organization runs by Youth that embraces love and passion through volunteerism and entrepreneurship.

SH-G-26, Pangsapuri Perkhidmatan Knox Wawasan, Jalan Sungai Burung 32/68, Seksyen 32, Bukit Rimau, 40460 Shah Alam, Selangor, Malaysia.
© All Rights Reserved 2021 · MyFundAction · Reg No : PPM-006-14-07052014

Support Tabung Jantung: Berisiko Mati Jika Adik Purmin Tidak Dibedah Hari Ini Campaign Now

May Allah S.W.T rewards you [with] goodness.
(PPM-006-14-07052014)