MyFundAction

Bayangkan betapa gembiranya keluarga Pakcik Harun jika dihadiahkan sebuah ‘Rumah Impian’

 

Hanya sebiji mentol yang menerangi rumah keluarga Encik Harun. Kayu-kayu pokok dan papan terpakai menjadi tiang dan penahan dinding rumahnya.

Batu-bata dan tanah merah pula dialas dengan tikar getah, menjadi lantai tempat mereka berpijak. Inilah keadaan sebenar kediaman keluarga Encik Harun.

 

Banyak ujian yang datang melanda keluarga tersebut. Tapi bagi Makcik Say, isteri Pakcik Harun, dia  tahu yang dengan rasa yakin dan syukur kepada Allah sajalah, dia dapat jadi kuat untuk teruskan kehidupan.

Mereka sekeluarga hanya mampu bergantung harap kepada hasil jualan kerepek pisang sahaja. Itu pun masih tidak cukup sampaikan Pakcik Harun terpaksa berhutang. Apatah lagi untuk hidup selesa macam orang lain.

 

Tapi alhamdulillah, anak perempuan mereka, Fatimah, umur 18 tahun faham keadaan keluarga dan sanggup bekerja sambilan sewaktu cuti semesta untuk bantu ibu dan ayah tampung yuran pembelajarannya.

Jadi, ayuh jiwa baik semua, kita hadiahkan sebuah ‘Rumah Impian’ untuk keluarga Pakcik Harun. Semoga dengan usaha ini, hidup mereka dapat berubah jadi lebih baik.

PERHATIAN
Sekiranya anda menghadapi masalah untuk membuat pembayaran melalui BillpIz, anda boleh berkongsi rezeki secara manual melalui nombor akaun

MAYBANK
YAYASAN DANA KEBAJIKAN MUSLIM MALAYSIA
(MYFUNDACTION)
550510970232

?RUJUKAN RUMAH IMPIAN

 

 

 

 

Let's be part of us in this project

May Allah S.W.T rewards you [with] goodness. Support by sharing this campaign with others:
THE STORY OF US

We exist to create a better world by touching many hearts one at a time.

MyFundAction is a non-profit organization runs by Youth that embraces love and passion through volunteerism and entrepreneurship.

SH-G-26, Pangsapuri Perkhidmatan Knox Wawasan, Jalan Sungai Burung 32/68, Seksyen 32, Bukit Rimau, 40460 Shah Alam, Selangor, Malaysia.
© All Rights Reserved 2021 · MyFundAction · Reg No : PPM-006-14-07052014

Support Rumah Impian: Keluarga Pakcik Harun Campaign Now

May Allah S.W.T rewards you [with] goodness.
(PPM-006-14-07052014)