Hadirkan Kebahagiaan Buat Para Asnaf ‘Bumi Kenyalang’

Di luar sana ada ribuan bahkan ratusan ribu fakir miskin yang kurang bernasib baik. Hidup mereka hanya kais pagi makan pagi, kais petang makan petang.

 

 

Dengan keadaan ekonomi sekarang yang cukup mencabar, ramai yang berdepan situasi sukar sampaikan terpaksa berhutang untuk beli barang dapur.

Ini yang dialami Kak Mariam, seorang ibu tunggal yang terpaksa berjuang siang malam untuk membesarkan 5 orang anaknya seorang diri. Daripada berniaga sehinggalah pembantu rumah. Itu saja pekerjaan yang beliau mampu buat.

 

 

Apa yang lagi sayu adalah apabila beliau terpaksa berhentikan anaknya dari sekolah kerana tidak mampu. Oleh itu, MyFundAction telah mengambil inisiatif dengan melancarkan program Rezeki Ummat.

Mereka akan dibekalkan dengan keperluan asas yang mencukupi dalam bentuk ‘Kotak Rezeki Ummat’. InsyaAllah dengan rezeki ummat ini, Kak Mariam tidak lagi perlu bekerja siang dan malam tanpa rehat untuk menanggung keluarga.

 


Jadi, mari kita sama-sama berkongsi sedikit daripada rezeki kita dan ringankan beban asnaf memerlukan seperti Kak Mariam melalui Program Rezeki Ummat ini.

 

 

InsyaAllah moga dengan usaha kecil kita ini dapat ukir senyuman di wajah-wajah mereka yang memerlukan.
Untuk Transaksi Wakaf Secara Manual/ Bank Transfer/ CDM
Bank : MAYBANK
Nama :  Yayasan Kebajikan Muslim (MYFUNDACTION)
No akaun : 550510970449
Reference: Jelajah Sarawak

Let's be part of us in this project

May Allah S.W.T rewards you [with] goodness. Support by sharing this campaign with others:
THE STORY OF US

We exist to create a better world by touching many hearts one at a time.

MyFundAction is a non-profit organization runs by Youth that embraces love and passion through volunteerism and entrepreneurship.

SH-G-26, Pangsapuri Perkhidmatan Knox Wawasan, Jalan Sungai Burung 32/68, Seksyen 32, Bukit Rimau, 40460 Shah Alam, Selangor, Malaysia.
© All Rights Reserved 2021 · MyFundAction · Reg No : PPM-006-14-07052014

Support Rezeki Ummat Campaign Now

May Allah S.W.T rewards you [with] goodness.
(PPM-006-14-07052014)